


MALZEMELER : 8 kişilik

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy soğan
1 adet küçük havuç
1 adet orta boy patates
200 gr brokoli

30/40 sap semizotu

15/20 sap maydanoz
8/10 sap dereotu
1 tatlı kaşığı tane karabiber

Tuz
HAZIRLANIŞI :
Mercimekleri iyice yıkayın.Patatesi soyup iri parçalar halinde doğrayın.havucu iyice yıkayıp, soymadan iri parçalar halinde doğrayın.Soğanı soyup dörde bölün.Brokoliyi yıkayıp çok sert olan saplarını kesin.Semizotunu ayıklayıp yıkayın.Maydanoz ve dereotlarını yıkayıp sert sapları kesin.Tüm malzemeyi büyük bir tencereye koyun.Tane karabiber ve tuzu ilave edip sebzelerin üç parmak üzerine çıkacak kadar su koyun.Kısık ateşte ,mercimekler lapa gibi yumuşayıncaya kadar pişirin.Blender ile iyice püre haline getirin.Kıvamı koyu olmuşsa su ilavesiyle inceltin.Bu çorba yağsız olarak içilebilir.Dilerseniz 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızı pul biberi kızdırıp servis esnasında üzerine dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
BİLGİ: Pişmiş tane karabiberler,çorbanızı içerken ağzınızda hoş bir tat bırakacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder