29 Aralık 2008 Pazartesi

TEFLON TAVADA TAVUK BUDU IZGARA



MALZEMELER : 4 Kişilik

4 adet tavuk üst budundan yapılmış pirzola
Yarım çay ficanı sıvı yağ
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Tuz
Arzuya göre kekik,karabiber,pulbiber gibi baharatlar
HAZIRLANIŞI :
Derin bir kap içinde tüm malzemeyi karıştırıp biraz bekletin .Ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel olur.Isıtılmış teflon tavaya tavuk pirzolalarını derileri alta gelecek şekilde yerleştirin.üst yüzeyleri biraz sulanmaya başladığında cevirip diğer taraflarını kızartın.Çok fazla kızartıp,kurutmamaya dikkat edin.Sıcak olarak ,patates veya pilav yada dilediğiniz bir garnitürle servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
BİLGİ : Limon suyu; teflon tava veya kömür ateşinde,tavuğun dışının
yanmadan,içinin de çiğ kalmadan pişmesine yardımcı olur.

1 yorum: